Welkom op de website van:   

Hans en Hanneke van Linschoten

Alias: Duke Sr.

           De bouw van onze L&B Anaconda        

( Shelby Cobra 427 replica )

                                         Na een lange tijd weer een up-date !!!!                      

Online fotoboek

 1: Home

 2: Owner

 3: Donor

 4: chassis   

 5: Body 

 6: Gereed??

7ECU

8: Dashboard

9: Afbouwen

A: tips en trics

horizontal rule

Het moest er toch een keer van komen , een tweede auto bouwen. Ons vorige projekt was een Lomax . In 1997 hebben we deze met veel plezier gebouwd in onze oude schuur bij het huis. Na 10 jaar na veel rijplezier hebben we toch besloten om onze Lomax weg te doen en een nieuw projekt te starten.

   

Mijn keuze lag in 1e instantie bij een westfield. Maar mijn vrouw ,vaak toch  iets meer realistisch ingesteld miste daar een stukje ruimte en was ook niet echt enthousiast over de instap van zo'n auto. Onze zoon heeft een VM 77 gehad dus, menig tochtje gemaakt en  uiteindelijk besloten om verder te zoeken. Eigenlijk had ze wel gelijk en het was ook niet echt de bedoeling om er het circuit mee op te gaan. 

De keuze viel eigenlijk gedurende de Continental Kitcar Show in augustus 2007 zandhoven Belgie .            Schitterend gebouwde cobra's en een stukje goede uitleg bracht ons over de streep. Maar dan de volgende stap "welke" Cobra.

Ik denk dat vele van cobra bouwers en kopers dit traject zijn doorgegaan. De uiteindelijke keuze viel op de  Anaconda van L & B cars  in Malle Belgie. Ik ben al sinds 1980 een fan van duitse auto's dus sprak mij de gebruikte BMW techniek wel aan. IK moet eerlijk bekennen dat wij niet van die mensen zijn die een auto tot in detail na willen bouwen van het origineel. Maar ja ,hoeveel originele cobra's rijden er nog rond?

Deze cobra zag ik laatst op internet tijdens een veiling en hij veranderde van eigenaar voor           5.500.000 dollar. 

Dit is voor ons de ultieme Cobra en mogelijk gaat dit het voorbeeld worden

                             .

Maar wel een beest om te zien!!!!

De eerste omzetten van plannen naar het echte werk is het zoeken en aanschaffen van de donor onderdelen.

Het wachten is nu op het chassis!!!